Välj en sida

Interiörbilden är från systerprojektet Polaris. Standarden är likvärdig men slutresultatet kan komma att skilja sig.

Välkommen in
– och ut!

Capella bjuder på nio våningar som kombinerar klassisk funkisinspirerad arkitektur med stor bredd i boendet: från den välplanerade tvårummaren med balkong till de översta planens paradvåningar med sina generösa utrymmen, stora valmöjligheter i rumsindelningen och val mellan fyra balkonger eller takterrass som löper runt våningen.

Och lägger man då till den fenomenala utsikten över Helsingborg, Öresund och norra Själland, så vågar vi lova att man kommer att trivas i sitt nya hem.

Gröna stråk

Kvarteret där r:2 tar form präglas av flera gröna stråk med den närliggande Pålsjö skog som en vidsträckt lunga för hela staden. Såväl gårdsplaneringen som Capellas arkitektur bejakar denna lummighet med inglasningar som ger möjlighet att skapa året runt-gröna rum på de balkonger som tillhör varje lägenhet.

Nere på gården fångas den gröna känslan från det intilliggande koloniområdet upp i en uppdaterad form, där avgränsningar skapar intressanta och användbara ytor i form av ett flertal indelade trädgårdsrum. Med fruktträd, häckar och bärbuskar bildas trivsamma mötesplatser för att leka, fika, sola, eller grilla.

Hitta din drömlägenhet!

Klassisk funkiskänsla

Med sina spektakulära utsikter, gedigna röda tegelfasad med de mjukt avrundade balkongerna och toppvåningens skeppsliknande penthouse hämtar Capella viss inspiration från funktionalismens gyllene dagar.

Läs mer

Det röda maskinslagna teglet dominerar intrycket, medan såväl grundsockeln i matrisgjuten betong som takvåningens plåtbeklädda fasad har en ljus kulör med den mjukt rundade formen av en sinusvåg.

Kvalitet med karaktär

Gedigna material genom hela huset ger en byggnad som håller över tiden. Tillsammans med den låga energiförbrukningen ger det ett ekonomiskt hållbart boende.

Läs mer

Husets karaktäristiska design med inbjudande balkongerna och de spektakulära topplägenheterna gör Capella till ett nio våningar högt landmärke vars kvaliteter bara växer ju mer utsikten över de lummiga omgivningarna och Öresund breder ut sig.

Vem behöver konst med sådan utsikt?

Lägenheterna är placerade runt trapphuset och har en gemensam planlösning i form av en kärna med våtrumsutrymmen där kök, badrum, schakt och teknik har placerats i en samlad grupp in mot trapphuset. En positiv effekt av denna planlösning är att samtliga fönster i lägenheten kan placeras fritt så att rummen får optimala ljusinsläpp och blir enkla att möblera. Och, ja – utsikten över Öresund lär du knappast tröttna på.

Läs mer

Det röda maskinslagna teglet dominerar intrycket, medan såväl grundsockeln i matrisgjuten betong som takvåningens plåtbeklädda fasad har en ljus kulör med den mjukt rundade formen av en sinusvåg.

Toppläge var du än bor

Lägenheterna i entréplanet har stora uteplatser mot den lummiga innergården. De följande våningsplanen består av fyra lägenheter per plan utom de fyra översta planen, där antalet först minskar till tre lägenheter och slutligen de två översta våningarna med två lägenheter vardera.

Läs mer

Tack vare den inspirerade planlösningen kan åttonde våningens lägenheter på ca 140 m2 göras antingen som en familjelägenhet på sex rum och kök – eller som en ovanligt spatiös fyra om så önskas.

Intresseanmälan

Anmäl ditt intresse för Capella och etapp 5 av r:2 här!

reCAPTCHA krävs.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mäklare

Bostadsområdet r2 i Helsingborg drivs gemensamt av bostadsprojektutvecklarna Sundprojekt och Slättö.