Pollux – bostadsrätter i Helsingborg

Pollux är den första stjärnan som tänds på r:2, ett innovativt utformat bostadsområde på Ringstorpshöjden i Helsingborg.

Tolv våningar höga Pollux har ett iögonfallande utseende, optimala ljusinsläpp, generösa uterum och betagande utsikt över Helsingborg, Öresund och Själland.


Hitta ditt boende

Använd lägenhetsväljaren för att se planritningar och priser.

Helsingborg växer upp i himlen

Pollux byggs som första hus i projektet r:2, som signalerar en nystart för stadsdelen Ringstorp i Helsingborg. Läget är utmärkt på Ringstorpshöjden mellan stadsdelarna Tågaborg, Stattena, Mariastaden och Berga,med närhet till service, natur och cityhandel.

Bebyggelsen är mycket varierad med Ringstorps charmiga sommarstad, 50-talets flerbostadshus och Tågaborgs pampiga sekelskiftesvillor i en intressant mix. Den kanske mest karaktäristiska byggnaden är Ringstorps vattentorn på Ringstorpskullen, byggd för att efterlikna en medeltida borg 1904.

Med knappt två kilometers promenad till Helsingborgs citykärna och den vidsträckta sundspromenaden är det helt enkelt nära till det mesta från Pollux och ditt nya boende på r:2.

Varför flytta till ett vanligt hus?

Kvarteret där r:2 nu tar form präglas av flera gröna stråk med den närliggande Pålsjö skog som en vidsträckt lunga för hela staden. Såväl gårdsplaneringen som Pollux arkitektur bejakar denna lummighet med inglasade delar som ger möjlighet att skapa året runt-gröna rum på de generöst tilltagna balkonger som tillhör varje lägenhet.

Ljusa lägenheter med gröna uterum

Öppna dörren till din lägenhet och det första du kommer att slås av är det ljusa intrycket. Vi har redan nämnt att lägenhetsplaneringen möjliggör en fönsterplacering för maximalt ljusinsläpp och det redan ljusa intrycket förstärks ytterligare av de ljusa kulörerna i materialvalet.

Kontakt

Johanna Thorén
johanna.thoren@fastighetsbyran.se
Direkt: 042-400 88 83
Växel: 042-19 18 00

Stellan Jakobsson
stellan.jakobsson@fastighetsbyran.se
Direkt: 042-400 88 90
Växel: 042-19 18 00