Pollux – bostadsrätter i Helsingborg

Pollux är den första stjärnan som tänds på r:2, ett innovativt utformat bostadsområde på Ringstorpshöjden i Helsingborg.

Tolv våningar höga Pollux har ett iögonfallande utseende, optimala ljusinsläpp, generösa uterum och betagande utsikt över Helsingborg, Öresund och Själland.


Hitta ditt boende

Använd lägenhetsväljaren för att se planritningar och priser.

Helsingborg växer upp i himlen

Pollux byggs som första hus i projektet r:2, som signalerar en nystart för stadsdelen Ringstorp i Helsingborg. Läget är utmärkt på Ringstorpshöjden mellan stadsdelarna Tågaborg, Stattena, Mariastaden och Berga,med närhet till service, natur och cityhandel.

Bebyggelsen är mycket varierad med Ringstorps charmiga sommarstad, 50-talets flerbostadshus och Tågaborgs pampiga sekelskiftesvillor i en intressant mix. Den kanske mest karaktäristiska byggnaden är Ringstorps vattentorn på Ringstorpskullen, byggd för att efterlikna en medeltida borg 1904.

Med knappt två kilometers promenad till Helsingborgs citykärna och den vidsträckta sundspromenaden är det helt enkelt nära till det mesta från Pollux och ditt nya boende på r:2.

Varför flytta till ett vanligt hus?

Kvarteret där r:2 nu tar form präglas av flera gröna stråk med den närliggande Pålsjö skog som en vidsträckt lunga för hela staden. Såväl gårdsplaneringen som Pollux arkitektur bejakar denna lummighet med inglasade delar som ger möjlighet att skapa året runt-gröna rum på de generöst tilltagna balkonger som tillhör varje lägenhet.

Nere på gården fångas den gröna känslan från det intilliggande koloniområdet upp i en uppdaterad form, där avgränsningar skapar intressanta och användbara ytor i form av ett flertal indelade trädgårdsrum. Med fruktträd, häckar, bärbuskar och möjlighet till privat odling bildas trivsamma mötesplatser för att leka, fika, sola, grilla eller spela boule.

Varm och skiftande fasad. Pollux fasad får sitt unika utseende tack vare balkongerna, materialvalet och belysningen. Balkongerna som vandrar uppåt, vidare och över hörnen med varmtonade räcken är kanske det som präglar utseendet mest.

Men även den matrisgjutna betongen ger fasaden ett ständigt skiftande djup genom varierande skuggeffekter under dagens gång. Den övergripande känslan är varm och inbjudande med en rödbrun ton som matchar de tonade balkongerna.

Kvalitet som syns. Gedigna material genom hela huset ger en byggnad som håller över tiden. Tillsammans med den låga energiföbrukningen ger det ett ekonomiskt hållbart boende.

Husets unika utformning förstärks av att fasadelementen förskjuts och läggs om lott över hörnen, vilket skapar ett uttryck som för tankarna till ett ovanligt subtilt lapptäcke. Om man nu kan tänka sig ett tolv våningar högt lapptäcke med hisnande utsikt över Öresund och Själland.

En annan unik egenskap för Pollux är att lägenheterna har fler balkonger än normalt. Samtliga lägenheter har balkong och i de större lägenheterna finns ofta upp till tre eller till och med fyra olika möjligheter till utevistelse åt olika väderstreck i såväl öppna som skyddade balkongrum.

Uteterrasser på gårdsplanet. Lägenheterna i entréplanet har uteterrasser mot den lummiga innergården. Övriga våningsplan består av fyra lägenheter per plan utom det översta planet, där två lägenheter som båda spänner över tre fasader blir kronan på verket.


Ljusa lägenheter med gröna uterum

Öppna dörren till din lägenhet och det första du kommer att slås av är det ljusa intrycket. Vi har redan nämnt att lägenhetsplaneringen möjliggör en fönsterplacering för maximalt ljusinsläpp och det redan ljusa intrycket förstärks ytterligare av de ljusa kulörerna i materialvalet.

Kvalitet hela vägen. Lägenheterna i Pollux präglas alltså av hög kvalitet redan i grundutförandet, men självfallet kan de specialanpassas med en lång rad tillvalsmöjligheter. På golven ligger ekparkett med matchande socklar och fönsterbänk av kalksten, medan golvet i den rymliga hallen består består av träparkett och granitkeramik. I hallens vita garderober finns generösa förvaringsmöjligheter.

Rymliga klädkammare och/eller skjutdörrsgarderober i sovrummen bidrar till de goda förvaringsmöjligheterna och förstärker känslan av genomtänkt planering.

Virrvarr i köket. I köket fortsätter den ljusa linjen med släta, massiva och vitmålade luckor. Beroende på lägenhetsstorlek har man separat eller kombinerade kyl- och frysskåp. Samtliga lägenheter har mikro (i vissa fall inbyggd) och diskmaskin samt en köksbänksskiva med Sigvard Bernadottes klassiska mönster ”Virrvarr”, som har varit en favorit i svenska kök sedan 1958.

Bad och tvätt. I de helkaklade badrummen med klinkergolv finns gott om linneförvaring samt separata maskiner för tvätt och torktumling. En rejäl arbetsbänk underlättar vid tvätt och vill man ersätta duschen med badkar så går detta utmärkt i alla lägenheter. Gästtoalett finns i alla lägenheter från tre rum och uppåt.

Lägenheterna är placerade runt trapphuset och har en gemensam planlösning i form av en kärna med våtrumsutrymmen där kök, badrum, schakt och teknik har placerats i en samlad grupp in mot trapphuset. En positiv effekt av denna planlösning är att samtliga fönster i lägenheten kan placeras fritt så att rummen får optimala ljusinsläpp och blir enkla att möblera.

Allt med Pollux är genomtänkt för en bekväm vardag. Från hissen i trapphuset når man enkelt såväl miljörummet som parkeringsplatserna i garaget eller cykelparkeringen vid entrén.

Kontakt

Johanna Thorén
johanna.thoren@fastighetsbyran.se
Direkt: 042-400 88 83
Växel: 042-19 18 00

Stellan Jakobsson
stellan.jakobsson@fastighetsbyran.se
Direkt: 042-400 88 90
Växel: 042-19 18 00


[ id=”1″]