Pollux – bostadsrätter i Helsingborg

Pollux är den första stjärnan som tänds på r:2, ett innovativt utformat bostadsområde på Ringstorpshöjden i Helsingborg.

Tolv våningar höga Pollux har ett iögonfallande utseende, optimala ljusinsläpp, generösa uterum och betagande utsikt över Helsingborg, Öresund och Själland.Helsingborg växer upp i himlen

Pollux byggs som första hus i projektet r:2, som signalerar en nystart för stadsdelen Ringstorp i Helsingborg. Läget är utmärkt på Ringstorpshöjden mellan stadsdelarna Tågaborg, Stattena, Mariastaden och Berga,med närhet till service, natur och cityhandel.


Varför flytta till ett vanligt hus?

Kvarteret där r:2 nu tar form präglas av flera gröna stråk med den närliggande Pålsjö skog som en vidsträckt lunga för hela staden. Såväl gårdsplaneringen som Pollux arkitektur bejakar denna lummighet med inglasade delar som ger möjlighet att skapa året runt-gröna rum på de generöst tilltagna balkonger som tillhör varje lägenhet.


Läs mer


Ljusa lägenheter med gröna uterum

Öppna dörren till din lägenhet och det första du kommer att slås av är det ljusa intrycket. Vi har redan nämnt att lägenhetsplaneringen möjliggör en fönsterplacering för maximalt ljusinsläpp och det redan ljusa intrycket förstärks ytterligare av de ljusa kulörerna i materialvalet.

Läs mer


Kvalitet hela vägen. Lägenheterna i Pollux präglas alltså av hög kvalitet redan i grundutförandet, men självfallet kan de specialanpassas med en lång rad tillvalsmöjligheter. På golven ligger ekparkett med matchande socklar och fönsterbänk av kalksten, medan golvet i den rymliga hallen består består av träparkett och granitkeramik. I hallens vita garderober finns generösa förvaringsmöjligheter.

Rymliga klädkammare och/eller skjutdörrsgarderober i sovrummen bidrar till de goda förvaringsmöjligheterna och förstärker känslan av genomtänkt planering.

Virrvarr i köket. I köket fortsätter den ljusa linjen med släta, massiva och vitmålade luckor. Beroende på lägenhetsstorlek har man separat eller kombinerade kyl- och frysskåp. Samtliga lägenheter har mikro (i vissa fall inbyggd) och diskmaskin samt en köksbänksskiva med Sigvard Bernadottes klassiska mönster ”Virrvarr”, som har varit en favorit i svenska kök sedan 1958.

Bad och tvätt. I de helkaklade badrummen med klinkergolv finns gott om linneförvaring samt separata maskiner för tvätt och torktumling. En rejäl arbetsbänk underlättar vid tvätt och vill man ersätta duschen med badkar så går detta utmärkt i alla lägenheter. Gästtoalett finns i alla lägenheter från tre rum och uppåt.

Lägenheterna är placerade runt trapphuset och har en gemensam planlösning i form av en kärna med våtrumsutrymmen där kök, badrum, schakt och teknik har placerats i en samlad grupp in mot trapphuset. En positiv effekt av denna planlösning är att samtliga fönster i lägenheten kan placeras fritt så att rummen får optimala ljusinsläpp och blir enkla att möblera.

Allt med Pollux är genomtänkt för en bekväm vardag. Från hissen i trapphuset når man enkelt såväl miljörummet som parkeringsplatserna i garaget eller cykelparkeringen vid entrén.

Kontakt

Johanna Thorén
johanna.thoren@fastighetsbyran.se
Direkt: 042-400 88 83
Växel: 042-19 18 00


Vanliga frågor och svar

1. När är inflyttning?
Svar: Preliminär tidpunkt för tillträde är beräknad till jan-mars 2019.

2. Från vilken våning är det sundsutsikt?
Svar: Det bedöms att sundsutsikt finns från våning tre och uppåt. Fråga mäklaren om filmen som visar utsikten.

3. Finns det garage och vad kostar de?
Svar: Det kommer att finnas garage om 25 bilplatser plus utrymme för mc-parkering, cykelparkering samt två biluppställningsplatser på angränsande fastighet. En garageplats beräknas kosta ca 750 kr/månaden.

4. Finns det hiss?
Svar: Ja. Det finns två hissar.

5. Kommer det finnas förråd till bostaden?
Svar: Ja. Varje bostad har ett eget förråd i källarplan.

6. Vad ingår i månadsavgiften?
Svar: I avgiften ingår uppvärmning av bostaden samt kallvatten.

7. Vilka obligatoriska kostnader till föreningen tillkommer?
Svar: Uppvärmning av varmvatten: Debiteras månadsvis om en schablon av 35 kr/kvm/år. Retroaktiv reglering sker därefter av föreningen med anledning av faktiskt förbrukning.

Hushållsel: Avgift för el debiteras av föreningen efter faktiskt förbrukning. Beräknad elkostnad i kostnadskalkylen uppgår till 1,15 kwh.

Bredband: Föreningen har upphandlat gemensamt abonnemang från Comhem. I detta ingår basutbud tv, internet 100/100 och IP-telefoni. Kostnad uppgår till 215 kr/månaden.

8. Varför har föreningen upphandlat fasta abonnemang?
Svar: Föreningen har valt att upphandla gemensamma abonnemang som en service till sina medlemmar. Genom större upphandling kan lägre kostnader för medlemmarnas boendekostnad uppnås.

9. Vad kan man göra för tillval?
Svar: Det kommer finnas ett brett och flexibelt tillvalssortiment där ni som köpare får träffa olika leverantörer för bästa möjliga service. Inför tillvalshanteringen kommer ni erhålla tillvalsbroschyr med produktinformation, bilder, stopptider och priser gällande de tillval som kan göras. Exempel på tillval är kökssnickerier, vitvaror, badrumsinredning, kakel/klinkers, kulör/tapet på väggar etc.