190 nya bostadsrätter på toppläge i Helsingborg

r:2 är ett nytt sätt att tänka modernt boende. Ett innovativt utformat bostadsområde som med 190 lägenheter lyckas förena många olika önskemål genom att bejaka motsatserna.

Där stadsdelen Ringstorp i Helsingborg är som grönast och charmigast skjuter nya kvarter upp med generösa utblickar mot några av södra Sveriges vackraste vyer.

Pollux har redan gjort den första etappen till en succé. Castor är den andra stjärnan som tänds i området. Ett nytänkande och iögonfallande tiovåningshus som visar vägen för det som komma ska i detta spännande bostadsprojekt.


Hitta ditt boende

Använd lägenhetsväljaren för att se planritningar och priser.


Helsingborg växer upp i himlen

Castor byggs som andra hus i projektet r:2, som signalerar en nystart för stadsdelen Ringstorp i Helsingborg. Läget är utmärkt på Ringstorpshöjden mellan stadsdelarna Tågaborg, Stattena, Mariastaden och Berga, med närhet till service, natur och cityhandel.

Läs mer

Nytänkande arkitektur och sundsutsikt

Castor har en innovativt utformad arkitektur där en trevåningsbyggnad med etagelägenheter kombineras med en elegant tiovåningsbyggnad, som bjuder på en hisnande utsikt över Helsingborg, Öresund och norra Själland från de generösa balkongerna.

Läs mer

Optimalt ljus och enkel möblering

Lägenheterna är placerade runt trapphuset och har en gemensam planlösning i form av en kärna med våtrumsutrymmen där kök, badrum, schakt och teknik har placerats i en samlad grupp in mot trapphuset. En positiv effekt av denna planlösning är att samtliga fönster i lägenheten kan placeras fritt så att rummen får optimala ljusinsläpp och blir enkla att möblera.

Läs mer

Intresseanmälan

Kontakt

Johanna Thorén
johanna.thoren@fastighetsbyran.se
Direkt: 042-400 88 83
Växel: 042-19 18 00


Vanliga frågor och svar

1. När är inflyttning?
Svar: Preliminär tidpunkt för tillträde är beräknad till jan-mars 2019.

2. Från vilken våning är det sundsutsikt?
Svar: Det bedöms att sundsutsikt finns från våning tre och uppåt. Fråga mäklaren om filmen som visar utsikten.

3. Finns det garage och vad kostar de?
Svar: Det kommer att finnas garage om 25 bilplatser plus utrymme för mc-parkering, cykelparkering samt två biluppställningsplatser på angränsande fastighet. En garageplats beräknas kosta ca 750 kr/månaden.

4. Finns det hiss?
Svar: Ja. Det finns två hissar.

5. Kommer det finnas förråd till bostaden?
Svar: Ja. Varje bostad har ett eget förråd i källarplan.

6. Vad ingår i månadsavgiften?
Svar: I avgiften ingår uppvärmning av bostaden samt kallvatten.

7. Vilka obligatoriska kostnader till föreningen tillkommer?
Svar: Uppvärmning av varmvatten: Debiteras månadsvis om en schablon av 35 kr/kvm/år. Retroaktiv reglering sker därefter av föreningen med anledning av faktiskt förbrukning.

Hushållsel: Avgift för el debiteras av föreningen efter faktiskt förbrukning. Beräknad elkostnad i kostnadskalkylen uppgår till 1,15 kwh.

Bredband: Föreningen har upphandlat gemensamt abonnemang från Comhem. I detta ingår basutbud tv, internet 100/100 och IP-telefoni. Kostnad uppgår till 215 kr/månaden.

8. Varför har föreningen upphandlat fasta abonnemang?
Svar: Föreningen har valt att upphandla gemensamma abonnemang som en service till sina medlemmar. Genom större upphandling kan lägre kostnader för medlemmarnas boendekostnad uppnås.

9. Vad kan man göra för tillval?
Svar: Det kommer finnas ett brett och flexibelt tillvalssortiment där ni som köpare får träffa olika leverantörer för bästa möjliga service. Inför tillvalshanteringen kommer ni erhålla tillvalsbroschyr med produktinformation, bilder, stopptider och priser gällande de tillval som kan göras. Exempel på tillval är kökssnickerier, vitvaror, badrumsinredning, kakel/klinkers, kulör/tapet på väggar etc.