190 nya bostadsrätter på toppläge i Helsingborg

r:2 är ett nytt sätt att tänka modernt boende. Ett innovativt utformat bostadsområde som med 190 lägenheter lyckas förena många olika önskemål genom att bejaka motsatserna.

Där stadsdelen Ringstorp i Helsingborg är som grönast och charmigast skjuter nya kvarter upp med generösa utblickar mot några av södra Sveriges vackraste vyer.

Pollux har redan gjort den första etappen till en succé. Castor är den andra stjärnan som tänds i området. Ett nytänkande och iögonfallande tiovåningshus som visar vägen för det som komma ska i detta spännande bostadsprojekt.


Hitta ditt boende

Använd lägenhetsväljaren för att se planritningar och priser.


Helsingborg växer upp i himlen

Castor byggs som andra hus i projektet r:2, som signalerar en nystart för stadsdelen Ringstorp i Helsingborg.

Läs mer


Läget är utmärkt på Ringstorpshöjden mellan stadsdelarna Tågaborg, Stattena, Mariastaden och Berga, med närhet till service, natur och cityhandel. Bebyggelsen är mycket varierad med Ringstorps charmiga sommarstad, 50-talets flerbostadshus och Tågaborgs pampiga sekelskiftesvillor i en intressant mix. Den kanske mest karaktäristiska byggnaden är
Ringstorps vattentorn på Ringstorpskullen, byggd för att efterlikna en medeltida borg 1904.

Med knappt två kilometers promenad till Helsingborgs citykärna och den vidsträckta sundspromenaden är det helt enkelt nära till det mesta från Castor och ditt nya boende på r:2.

Pålsjö skog strax intill. Några minuters promenad från Ringstorp ligger Pålsjö skog, ett vidsträckt skogsområde med träslag som främst bok och ek, men även ask, alm, al, sykomorlönn och asp. Pålsjö skog bjuder helsingborgarna på en stor mängd rekreationsmöjligheter i form av promenadstigar, löpslingor, caféservering och mycket mer året om.Nytänkande arkitektur och sundsutsikt

Castor har en innovativt utformad arkitektur där en trevåningsbyggnad med etagelägenheter kombineras med en elegant tiovåningsbyggnad, som bjuder på en hisnande utsikt över Helsingborg, Öresund och norra Själland från de generösa balkongerna.

Läs mer


Gröna stråk
Kvarteret där r:2 nu tar form präglas av flera gröna stråk med den närliggande Pålsjö skog som en vidsträckt lunga för hela staden. Såväl gårdsplaneringen som Castors arkitektur bejakar denna lummighet med inglasade delar som ger möjlighet att skapa året runt-gröna rum på de generöst tilltagna balkonger som tillhör varje lägenhet.

Nere på gården fångas den gröna känslan från det intilliggande koloniområdet upp i en uppdaterad form, där avgränsningar skapar intressanta och användbara ytor i form av ett flertal indelade trädgårdsrum. Med fruktträd, häckar, bärbuskar och möjlighet till privat odling bildas trivsamma mötesplatser för att leka, fika, sola, grilla eller spela boule.

Elegant och skiftande fasad. Castors fasad får sitt unika utseende tack vare balkongerna, materialvalet och belysningen. Balkongerna som vandrar uppåt med sina prickiga glasräcken och inglasningar är kanske det som präglar utseendet mest. Många av lägenheterna har upp till tre balkonger.

Men även den matrisgjutna betongen ger fasaden ett ständigt skiftande djup genom varierande skuggeffekter under dagens gång. Den övergripande känslan är elegant och levande med en dov färgskala som matchar den ljusa varma tonen i balkongfronterna.

Kvalitet som syns. Gedigna material genom hela huset ger en byggnad som håller över tiden. Tillsammans med den låga energiföbrukningen ger det ett ekonomiskt hållbart boende.

Husets unika utformning förstärks av att fasadelementen förskjuts och läggs om lott över hörnen, vilket skapar ett uttryck som för tankarna till ett ovanligt subtilt lapptäcke. Om man nu kan tänka sig ett tio våningar högt lapptäcke med hisnande utsikt över Öresund och Själland.Optimalt ljus och enkel möblering

Lägenheterna är placerade runt trapphuset och har en gemensam planlösning i form av en kärna med våtrumsutrymmen där kök, badrum, schakt och teknik har placerats i en samlad grupp in mot trapphuset. En positiv effekt av denna planlösning är att samtliga fönster i lägenheten kan placeras fritt så att rummen får optimala ljusinsläpp och blir enkla att möblera.

Läs mer


Allt med Castor är genomtänkt för en bekväm vardag. Från hissen i trapphuset når man enkelt såväl miljörummet som parkeringsplatserna i garaget eller cykelparkeringen vid entrén.

En annan unik egenskap för Castor är att lägenheterna har fler balkonger än normalt. Samtliga lägenheter har balkong och i de större lägenheterna finns ofta upp till tre eller till och med fyra olika möjligheter till utevistelse åt olika väderstreck i såväl öppna som skyddade balkongrum.

Uteterrasser på gårdsplanet. Lägenheterna i entréplanet har uteterrasser mot den lummiga innergården. Övriga våningsplan består av fyra lägenheter per plan utom det översta planet, där två lägenheter som båda spänner över tre fasader blir kronan på verket.

Öppna dörren till din lägenhet och det första du kommer att slås av är det ljusa intrycket. Vi har redan nämnt att lägenhetsplaneringen möjliggör en fönsterplacering för maximalt ljusinsläpp och det redan ljusa intrycket förstärks ytterligare av de ljusa kulörerna i materialvalet.

Kvalitet hela vägen. Lägenheterna i Castor präglas alltså av hög kvalitet redan i grundutförandet, men självfallet kan de specialanpassas med en lång rad tillvalsmöjligheter. På golven ligger ekparkett med matchande socklar och fönsterbänk av kalksten, medan golvet i den rymliga hallen består består av träparkett och granitkeramik.

Livet från den ljusa sidan. I hallens vita garderober finns generösa förvaringsmöjligheter. Rymliga klädkammare och/eller skjutdörrsgarderober i sovrummen bidrar till de goda förvaringsmöjligheterna och förstärker känslan av genomtänkt planering.

Virrvarr i köket. I köket fortsätter den ljusa linjen med släta, massiva och vitmålade luckor. Beroende på lägenhetsstorlek har man separat eller kombinerade kyl- och frysskåp. Samtliga lägenheter har mikro (i vissa fall inbyggd) och diskmaskin samt en köksbänksskiva med Sigvard Bernadottes klassiska mönster ”Virrvarr”, som har varit en favorit i svenska kök sedan 1958.

Bad och tvätt. I de helkaklade badrummen med klinkergolv finns gott om linneförvaring samt separata maskiner för tvätt och torktumling. En rejäl arbetsbänk underlättar vid tvätt och vill man ersätta duschen med badkar så går detta utmärkt i alla lägenheter. Gästtoalett finns i alla lägenheter utom en.


Intresseanmälan

Kontakt

Johanna Thorén
johanna.thoren@fastighetsbyran.se
Direkt: 042-400 88 83
Växel: 042-19 18 00


Vanliga frågor och svar

1. När är inflyttning?
Svar: Preliminär tidpunkt för tillträde är beräknad till jan-mars 2019.

2. Från vilken våning är det sundsutsikt?
Svar: Det bedöms att sundsutsikt finns från våning tre och uppåt. Fråga mäklaren om filmen som visar utsikten.

3. Finns det garage och vad kostar de?
Svar: Det kommer att finnas garage om 25 bilplatser plus utrymme för mc-parkering, cykelparkering samt två biluppställningsplatser på angränsande fastighet. En garageplats beräknas kosta ca 750 kr/månaden.

4. Finns det hiss?
Svar: Ja. Det finns två hissar.

5. Kommer det finnas förråd till bostaden?
Svar: Ja. Varje bostad har ett eget förråd i källarplan.

6. Vad ingår i månadsavgiften?
Svar: I avgiften ingår uppvärmning av bostaden samt kallvatten.

7. Vilka obligatoriska kostnader till föreningen tillkommer?
Svar: Uppvärmning av varmvatten: Debiteras månadsvis om en schablon av 35 kr/kvm/år. Retroaktiv reglering sker därefter av föreningen med anledning av faktiskt förbrukning.

Hushållsel: Avgift för el debiteras av föreningen efter faktiskt förbrukning. Beräknad elkostnad i kostnadskalkylen uppgår till 1,15 kwh.

Bredband: Föreningen har upphandlat gemensamt abonnemang från Comhem. I detta ingår basutbud tv, internet 100/100 och IP-telefoni. Kostnad uppgår till 215 kr/månaden.

8. Varför har föreningen upphandlat fasta abonnemang?
Svar: Föreningen har valt att upphandla gemensamma abonnemang som en service till sina medlemmar. Genom större upphandling kan lägre kostnader för medlemmarnas boendekostnad uppnås.

9. Vad kan man göra för tillval?
Svar: Det kommer finnas ett brett och flexibelt tillvalssortiment där ni som köpare får träffa olika leverantörer för bästa möjliga service. Inför tillvalshanteringen kommer ni erhålla tillvalsbroschyr med produktinformation, bilder, stopptider och priser gällande de tillval som kan göras. Exempel på tillval är kökssnickerier, vitvaror, badrumsinredning, kakel/klinkers, kulör/tapet på väggar etc.