Välj en sida

Välkommen in
– och ut!

Polaris drar ögonen åt sig med balkonglösningar som sträcker sig över tre delar av huset. Sällan har ett 16 våningar högt hus suddat ut gränserna mellan inne och ute på ett så spektakulärt sätt. Och med den fenomenala utsikten över Helsingborg, Öresund och norra Själland som blickfång är det knappast underligt att arkitekterna har spänt bågen lite extra.

Gröna stråk

Kvarteret där r:2 nu tar form präglas av flera gröna stråk med den närliggande Pålsjö skog som en vidsträckt lunga för hela staden. Såväl gårdsplaneringen som Polaris arkitektur bejakar denna lummighet med inglasade delar som ger möjlig- het att skapa året runt-gröna rum på de generöst tilltagna balkonger som tillhör varje lägenhet.

Nere på gården fångas den gröna känslan från det intilliggande koloniområdet upp i en uppdaterad form, där avgränsningar skapar intressanta och användbara ytor i form av ett flertal indelade trädgårdsrum. Med fruktträd, häckar, bärbuskar och möjlighet till privat odling bildas trivsamma mötesplatser
för att leka, fika, sola, grilla eller spela boule.

Hitta din drömlägenhet!

Fasad med liv och stil

Polaris fasad domineras som sagt av balkongerna som omger en tredjedel av huset. Varje lägenhet har såväl en öppen som en öppningsbar inglasad del. Balkongräckena består av laminerat glas, där den övre delen är i klarglas medan den undre delen görs insynsskyddad via en bronsfärgad film som täcker glaset.

Läs mer
Entrédelen av huset saknar balkonger och domineras istället av en betongfasad vars tre nyanser och strukturer ger ett tidlöst och varierat uttryck: en ljus och slät yta, en något mörkare del med mjuka sinusformer vars skuggor följer dagsljuset samt avslutningsvis en ljusgrå kantformad del.

Kvalitet med karaktär

Gedigna material genom hela huset ger en byggnad som håller över tiden. Tillsammans med den låga energiförbrukningen ger det ett ekonomiskt hållbart boende.

Läs mer
Husets karaktäristiska design med de generöst tilltagna balkongerna där öppenhet och inglasning varvas, gör Polaris till ett 16-våningar högt landmärke vars kvaliteter bara växer ju mer utsikten över de lummiga omgivningarna och Öresund breder ut sig.

Alla lägenheter har balkong

En annan unik egenskap för Polaris är att lägenheterna har fler balkonger än normalt. Samtliga lägenheter har minst en balkong och till många av lägenheterna finns såväl öppna som inglasade balkongrum.

Toppläge var du än bor

Lägenheterna i entréplanet har uteterrasser mot den lummiga innergården. Övriga våningsplan består av fyra lägenheter per plan utom på de fem översta planen, där antalet minskar till först tre lägenheter och slutligen de två översta våningarna med två lägenheter vardera. Toppvåningarnas magnifika fyrarummare på 142 m2 kan göras till sexor om så önskas.

Intresseanmälan
reCAPTCHA krävs.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mäklare

Bostadsområdet r2 i Helsingborg drivs gemensamt av bostadsprojektutvecklarna Sundprojekt och Slättö.